Daar is ie weer!

Het was bijna een jaar geleden sinds ik mijn laatste bericht hier plaatste. Ik beloof verbetering! Ik heb twee van mijn recente columns online gezet en die van deze week komt snel online. Daarna verschijnen in ieder geval mijn columns weer hier en wie weet wat allemaal nog meer. Plannen en ideeën genoeg in ieder geval!

Ondertussen loopt er ook een heel tof project in Rossum. Er wordt, geïnitieerd door de Dorpsraad, een boek samengesteld ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijdt werd van het Duitse juk. Vijf jaar lang waren we geen baas meer in eigen huis, vijf jaar van ellende, deportaties, zinloze executies, onderdrukking en ga zo maar door. Nu, 75 jaar nadat de geallieerden ons land bevrijdden, zijn er nog steeds verhalen uit eerste hand op te tekenen. Over 10 jaar waarschijnlijk niet meer, vandaar dat er nu een boek gaat komen met Rossumse en Hurwenense verhalen. Opgetekend aan de hand van interviews die gehouden worden met dorpsgenoten die de oorlog nog meegemaakt hebben. Samen met zes anderen mag ik meewerken aan dat boek. De eerste interviews zijn al gehouden en uitgewerkt, het plan is om zo’n 30 verhalen op te tekenen. Een supergaaf project om aan mee te werken!

En zo komt er nog iets leuks aan, maar daar kan ik nu nog niet teveel over vertellen, behalve dan dat het te maken heeft met de begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat en de historische graven die daar liggen. Dat wordt vervolgd dus.

De foto bij die stukje tekst heb ik gemaakt in Avignon, tijdens de vakantie. Vond ik gewoon leuk om erbij te zetten.

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *