Vaderdag enzo…

Afgelopen weekend was het weer vaderdag. Een andere vaderdag dan voorheen. Anders omdat ik tegenwoordig natuurlijk op een andere manier vader ben. Misschien leest dat wat raar, maar het is wel zo. Ik zal proberen uit te leggen wat ik bedoel met ‘ anders’ vader zijn, want ik kan me voorstellen dat u denkt dat je vader bent en dat daar geen verschil in kan zitten. Vader is vader. Klopt. Ik zal inderdaad altijd de vader van mijn kinderen zijn. Maar ik beleef het heel anders, dat is misschien wel wat ik bedoel. Omdat ik ze niet meer elke dag om me heen heb voelt hij voor mij af en toe alsof ik vanaf de zijlijn meekijk. Het is moeilijk te beschrijven wat dat voor gevoel is. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben nog steeds enorm betrokken bij het wel en wee van de kinderen, godzijdank wel. Ik denk dat veel vaders in eenzelfde situatie ervoor zouden tekenen om het op de manier te kunnen doen zoals mijn ex en ik het aanpakken. Maar het is toch behoorlijk anders. Niet meer elke dag thuiskomen en drie blije kinderen mogen begroeten, daaraan wennen is een uitdaging. Niet meer elke ochtend wakker worden van hun gedonder, gepraat of ge-weet-ik-wat…dat kost behoorlijk wat tijd om daar aan te wennen. Het verandert je hele blik op het vaderschap op een of andere manier. Ik ben anders vader nu. Ik ben op-afstand-vader. Om-het-weekend-vader. Vreemd genoeg geniet ik daarom misschien wel meer van het vader zijn. Niet dat ik dat daarvoor niet deed, maar ik ben me er nu bewuster van denk ik. Daarom ook dat deze vaderdag anders was dan voorheen. De zelfgemaakte cadeautjes, het ontbijtje op bed, de speurtocht naar de cadeautjes, het heeft ineens nog veel meer betekenis. Ik vind het lastig om uit te leggen, maar ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel. Goed, deze vaderdag was er dus eentje om extra goed te onthouden.

Na het ontbijt op bed, de speurtocht naar cadeautjes en het uitpakken daarvan nog even relaxed thuis gebleven waarna natuurlijk het bezoekje aan mijn eigen vader niet mocht ontbreken. Het zonnetje was ruimschoots aanwezig en met voorbedachte rade had ik onze zwemspullen meegenomen. Vanuit Rossum dus lekker doorgereden naar Dreumel. Ik weet niet of u er wel eens geweest bent, maar zwembad De Zeven Morgen in Dreumel, ik kan het aanraden! Een heerlijk openluchtzwembad met voor elk formaat kind een bad om zich te vermaken, genoeg grasveldjes eromheen, een cafetariaatje, een compleet plaatje! En dan ook nog eens gerund door haast alleen maar vrijwilligers, al bijna 50 jaar, goed geregeld hoor! Ik ben niet zo van het open natuurwater. Mij zul je niet in de Maas en al helemaal niet in de Waal vinden. Er langs wandelen of erop varen, prima, maar erin zwemmen, echt niet! Geef mij maar lekker een gewoon zwembad. En natuurlijk zijn daar ook wel nadelen voor op te noemen, maar het feit dat ik gewoon op de bodem kan kijken en die bodem niet uit modder, klei of wat dan ook bestaat en er niet heel veel vreemds in ronddrijft, daar kunnen die nadelen wat mij betreft niet tegenop.

Ondertussen zijn mijn ouders op vakantie gegaan naar Zuid Frankrijk, na alle sores van afgelopen tijd een verdiende vakantie voor hun! Bijna arriverend bij de Bed & Breakfast waar zij zouden overnachten kwamen ze erachter dat ze een lekke band hadden. Alsof hij een volleerd pitcrew medewerker van Red Bull Racing was verwisselde mijn vader het wiel met de thuiskomer die in de auto lag. Met die thuiskomer kan natuurlijk de volledige reis niet afgerond worden en dus werd de zoektocht naar een nieuwe band onmiddelijk ingestart, gelukkig met hulp van de Frans- en Nederlandstalige Belg die de B&B bestiert. In de de hele omgeving geen band te vinden, schijnbaar een vreemde bandenmaat in het Franse land. Na de volgende dag een hoop telefoontjes en geregel verder konden er uiteindelijk banden besteld worden die nog weer eens een dag later (vandaag) na de middagrust van de garage gemonteerd kunnen worden. Ik stond daar van te kijken toen ik dat hoorde, hoe anders zoiets in Frankrijk is. Ik heb zelf de nodige ervaring met het bestellen van banden en andere auto-onderdelen. Het moet wel een heel erg exotische bandenmaat zijn wil je die in Nederland niet dezelfde dag nog in huis kunnen hebben en anders uiterlijk de volgende dag. Een 18 inch band voor een Opel Astra, die heb je hier zo bemachtigd hoor. Ach wat geeft het eigenlijk ook? Ze zijn op vakantie, hebben de tijd aan zichzelf, moeders heeft haar breiwerk bij en de B&B was gelukkig nog een extra nachtje beschikbaar. En die Fransen, die lossen het bandenprobleem na hun middagrust van vandaag vast volledig naar wens op. Een lunchpauze van 12 .00 tot 14.00, dat zouden we hier ook eens in moeten voeren bedenk ik me nu…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *