Van ’t zelfde hè

Zo, de kop is er weer af. Januari vordert met rasse schreden en na de drukke decembermaand was het een verademing om lekker weer zo’n rustige maand te hebben. Sinterklaas, Kerst, een vracht verjaardagen, ik was blij dat het voorbij was. Tot 6 januari even iedereen nog het allerbeste voor het nieuwe jaar wensen en daarna gewoon weer over tot de orde van de dag. Dat hele ‘beste wensen’ gedoe, ik vind het altijd lastig te bepalen hoe lang dat je dat door trekt. Tot Driekoningen? Of mag het daarna ook nog. Of doe je na twee dagen al alsof je iedereen al gezien hebt? Misschien kunnen we er gewoon mee stoppen, we wensen elkaar toch zeker het hele jaar door het allerbeste? Levert ook geen ongemakkelijke situaties meer op. Want ja, wie geef je nu wel drie kussen en wie niet? Of kus je helemaal niet en pas je de elleboog-op-slot-zodat-niemand-dichtbij-kan-komen-techniek toe? Wat mij betreft zetten we gewoon een richtlijn ervoor op, maar we hebben nog bijna een heel jaar om daar over na te gaan denken, ik kom er op terug.

Als het januari geworden is dan begint meestal het nadenken over de zomervakantie ook weer, althans in ons geval kwam het al op een beslissing nemen aan. Vorig jaar Frankrijk, dit jaar was het idee om naar Sicilië of Sardinië te vliegen. Prima idee, maar sjonge jonge…met twee volwassenen en drie kinderen gaat dat in de papieren lopen hoor. Dat plan werd dus in de prullenbak gedeponeerd. Frankrijk maar weer dan? Hoewel ik gek ben op Frankrijk zou dat een logische keuze zijn, maar een keer iets anders is ook wel leuk hè. Daar kwam Tsjechië om de hoek kijken. Niet de meest voor de hand liggende wending, maar na wat Google-werk groeide ons enthousiasme. De regio Bohemen, en dan richting het zuiden daarvan, dat leek ons een mooi gebied. Niet te ver van Praag, want die stad moet uiteraard bezocht worden. Kamperen, een stacaravan huren, een safaritent? Nee we gaan maar gelijk voor een huis, want die zijn er ook in Tsjechië genoeg te huur. Doe maar duur hoor ik u zeggen, maar niks is minder waar. Prima betaalbaar, zeg ik Hollands als ik ben. Afijn, we gaan dus Zuid-Bohemen in Tsjechië ontdekken, voor alle reizigers in onze auto iets nieuws. Iets nieuws om naar toe te leven. Ik laat u te zijner tijd weten hoe het was. En heeft u ondertussen nog tips, laat het maar weten.

Er gebeurde in de eerste weken van 2020 genoeg in ons kikkerlandje en de rest van de wereld. Niks wat ik hier in dit stukje tekst op ga lossen, dus ik beloof u ook niet te vermoeien met mijn mening over sommige dingen. Ik blijf gewoon over het alledaagse schrijven, uit mijn leven gegrepen. Dat is mijn goed voornemen bedenk ik me nu. Normaal ben ik niet zo van de goede voornemens aan het begin van het jaar, maar deze kan ik me wel permitteren.

Oh ja, de allerbeste wensen nog hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *