Frisse wind

Naarmate we verder vorderden in deze corona-crisis raakten we gewoon met hoe het ‘nieuwe normaal’ functioneert. We raakten gewend aan het afstand houden van elkaar, aan elleboogstoten geven, aan beperkt zijn in ons doen en laten en aan feestdagen die totaal anders zijn dan voorheen. Geen feestjes, geen carnaval, niet winkelen, geen terrasje pikken, niet uit eten, je verjaardag vieren met 2 gasten, of met geen gasten. Zelfs die avondklok kunnen we mee omgaan. We zijn er aan gewend geraakt. En toch went het niet.

We willen allemaal weer gewoon elkaar een hand kunnen geven, spontaan naar het terras of de kroeg toe gaan, op zaterdag door Den Bosch slenteren met gezellige drukte om ons heen, feestjes vieren tot midden in de nacht en dronken naar huis fietsen, onze buiken rond eten bij de lokale restaurants, gewoon net zoals ‘vroeger’. Het valt niet mee om die opgelegde regeltjes te blijven volgen, Nederlanders zijn geen volk dat zich graag laat beteugelen. Daar zijn we veel te vrijgevochten voor. En toch zullen we nog even moeten. Zoals onze burgemeester ook al zei; ‘Houd u aan de maatregelen’. Zullen we dat gewoon proberen? Des te eerder kunnen die maatregelen overboord. Als Hugo een beetje doorprikt tenminste.

Ik hoop echt dat we 1 juli allemaal gevaccineerd zijn, tenminste degene die dat willen, en dat we dan weer ons pre-corona-leven terughebben, want ik ben er ook wel klaar mee. Vooral de ‘social distance’ speelt mij parten. Online werken, online vergaderen, online dit, online dat, online zus, online zo, ik wil gewoon mensen om me heen hebben! Mensen een hand kunnen geven en echt aan kunnen kijken, in plaats van op een beeldscherm.

Genoeg gezeurd nu, we zijn het tenslotte allemaal zat en ik verander daar met mijn column in Het Carillon echt niks aan. Althans, zo pretentieus ben ik niet. Als u dan toch iets van mij wilt aannemen, vergeet dan mijn gezeur van hiervoor en onthoud ‘Het komt allemaal goed!’.

En als ik u dan binnenkort tegenkom en u begint over deze column en zegt dat nog niet alles goed gekomen is dan kan ik altijd nog zeggen dat ik geen actieve herinnering heb van het feit dat ik dat gezegd zou hebben. Werkt in Den Haag ook.

Wat een show was dat hè? Een debat van ruim 12 uur en dan nog ‘ongeschonden’ uit de strijd komen, dan ben je met recht iemand die van Teflon is. Ben benieuwd hoe deze soap af gaat lopen. Ik denk er wel het mijne van hoor en verwacht ook niet dat hiermee de kous af is voor onze demissionair premier, het zou toch wel heel frappant zijn als hij hiermee weg komt. Alhoewel het wel typisch iets voor de politiek zou zijn. Jammer genoeg. Gek hè, dat politiek voor veel mensen onbegrijpelijk is en het ze ook niet eens interesseert? Dat creëren ze zelf wel zo. Ik houd zelf nog altijd wel hoop, hoop dat er toch op een gegeven moment iets gaat veranderen, door middel van nieuwe blikken, nieuwe ideeën en nieuwe mensen op het politieke toneel. Vooral dat laatste. Een politicus heeft een beperkte houdbaarheid denk ik, hoe goed hij of zij ook is. Soms moet er plek gemaakt worden voor nieuw elan. Frisse wind doet niet alleen een mens, maar zeker de politiek, altijd goed. Landelijk en lokaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: